Redbreast 15 år – Irish Single Pot Stil


Redbreast Pure Pot Still 15 år har en typisk ”pot-still”-karaktär med  och fylliga toner. Smaken är mustig och komplex med inslag av vanilj,  ek, kryddighet och en bit mustig fruktkaka . Whiskeyn bjuder på en lång avslutning med toner av ek, vaniljkola med liten kryddighet.

redbreast-15

Pure Pot Still är det traditionella tillverkningssättet av irländska whiskey. Idag är det endast Midelton Distillery som tillverkar Pure Pot Still Whiskey. Ingredienserna är vatten och korn, med det som utmärker en Single Pot Still är att man använder både mältat och omältat korn i tillverkningen. Whiskeyn trippeldestilleras i traditionella kopparpannor. Lagringen sker på amerikanska ekfat.

Redbreast skapades 1939 och den såldes nästan uteslutande på Irland. Whiskeyn producerades av Jameson och buteljerades och distribuerades av en annan ansedd firma; Gilbeys. År 1971, då Bow Street Distillery stängdes avslutades produktionen och den sista whiskeyn buteljerades 1985. Whiskeyn återlanserades dock av Irish Distillers som också producerar bl a Jameson. Vilken prästgård man än besökte på Irland förr bjöds det alltid på en Redbreast.

Alkoholhalt: 46%
Ursprungsland: Irland
Producent: Irish Distillers

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.