Scotland Whisky Tour 2016


Om du som jag tycker mycket om whisky är ett besök i Skottland ett måste. Jag var där i maj 2016 och kommer inte glömma de vänliga människorna, fina naturen och framför allt besöken på destillerierna. Jag kan varmt rekommendera en resa till Skottland.

 The Scotch Whisky Experience i Edinburgh

Här finns världens största samling whisky och det är värt ett besök om du är i Edinburgh.

Edradour Distillery

Edradour är oerhört vackert och en av de mindre destillerierna och detta kombinerat med läget gör det till en av Skottlands mest besökta destilleri. Ursprungligen var Edradour en orökt whisky men sedan ett antal år tillbaka består en del av produktionen av den rökiga Ballechin som oftast lanseras med någon form av wood finish. Ägare är Signatory, en oberoende buteljerare som årligen släpper ett antal malts från andra destillerier.

Glengoyne Distillery

Ett mycket vackert destilleri med den unika placeringen att destilleribyggnaden ligger i the Highlands medan lagerhusen på andra sidan vägen ligger i the Lowlands. Destilleriet ligger vid foten av berget Dumgoyne, 25 km norr om Glasgow och ägs av oberoende buteljeraren Ian Macleod Distillers. Mycket av Glengoynes karaktär kommer från en exceptionellt långsam destillation som ger en mjuk och komplex whisky. Här hittar du alltid en god sherrywhisky.

 Deanston Distillery

Destilleriet som från början var ett bomullsspinneri ligger ett par mil nordväst om Stirling utan andra destillerier i den absoluta närheten. Deanston är det enda destilleriet i Skottland som är helt självförsörjande när det gäller energi tack vare stora turbiner och läget vid River Teith.
”Every drop of Deanston Single Malt is a marriage of the finest Scottish ingredients and the skill of our craft to create the wonderful, fresh honeyed sweetness that is unmistakably ours.”

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.