Glen Garioch Single Malt 12 Years


Glen Garioch Single Malt 12 år. Denna prisvärda Higlander som år 2010 blev vald till bästa maltiga maltwhisky – ”malty” i Single Malt World Cup 2010. Den är varken extremt rökig eller sherryinfluerad. Den är lagrad på två olika fattyper amerikanskt bourbonfat och spanska sherryfat. Glen Garioch är balanserad så att ingen sida sticker ut alltför mycket, utan helt enkelt maltig. Man finner mjukheten och sötheten från bourbonfaten och den djupare och mer fruktigare tonen från sherryfaten i en god balans. Du hittar bland annat smaker av päron, lite vaniljtoner, mild fruktkompott och en god utdragen ekton på slutet.

 

 

Glen Garioch 12 YO

Alkoholhalt: 48%
Ursprungsland: Skottland
Destilleri: Glen Garioch Distillery

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.