Amrut Fusion Single Malt Whisky – ”East meets west”


Från det Bangalore baserade Amrut Distilleries Ltd i Indien, hittar vi denna mycket goda maltwhisky. Amrut Fusion består av större delen orökt malt som odlats vid foten av Himalayas höjder. En mindre del av malten är  rökad malt från Skottland. De båda maltsorterna bereds och destilleras  var för sig, på en höjd av ca 1000 meter över havet i Bangalore. Dessa har sedan mognat i gamla och nya amerikanska ekfat innan de gifts tillsammans för att ge en ”Fusion” mellan öst och väst. Den höga höjden tillsammans med det tropiska klimatet skapar härliga smaker med frukttoner, en aning nektarhonung, choklad och krydda.

amrut-fusion-single-malt

Alkoholhalt: 50%
Ursprungsland: Indien
Destilleri: Amrut Distilleries Ltd
Producent: Amrut Distilleries Ltd

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.